nieuws

Inschrijving Lensvelt de Architect Interieurprijs gestart

Geen categorie

De directie van Lensvelt bv en de redactie van de Architect reiken dit jaar voor de zevende maal de interieurprijs uit voor een in Nederland of België gerealiseerd project. Doel van de Lensvelt de Architect Interieurprijs is het versterken van een professionele en vernieuwende interieurdiscipline. De prijs stelt zich tot doel de uit elkaar gegroeide werelden van cultuur en opdracht nader tot elkaar te brengen.

Inschrijving Lensvelt de Architect Interieurprijs gestart

Elke ontwerper, afgestudeerd aan een erkende (interieur-)architectuur of designopleiding, kan meedingen naar de prijs, door het inzenden van een of meerdere interieurprojecten. Inzendingen moeten betrekking hebben op interieurprojecten die zijn opgeleverd tussen 1 augustus 2006 en 31 juli 2007. De ingezonden interieurprojecten moeten zijn gelegen in Nederland of België. 

Omdat is gebleken dat sommige kandidaten terughoudend zijn om zichzelf aan te melden, kunnen projecten ook worden voorgedragen door opdrachtgevers, collega’s en derden. Zij worden verzocht inspirerende projecten aan te melden bij de secretaris van de jury, Harm Tilman, h.tilman@sdu.nl of tel. 070-3780406. Deze neemt vervolgens contact op met de voorgedragen kandidaat, aangezien inzending door de ontwerper zelf dient te geschieden.

De jury bestaat uit Mels Crouwel (Rijksbouwmeester, Benthem Crouwel Architecten), Liesbeth van der Pol (Dok architecten), Marc Maurer (Maurer United Architects), Arjen Ribbens (NRC-Handelsblad), Dieter Van Den Storm (Interieur Kortrijk) en Edwin Oostmeijer (Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling). Secretaris van de jury is Harm Tilman (hoofdredacteur de Architect).

De jury selecteert vijf nominaties op basis van de ingezonden plannen. De genomineerde projecten worden gepubliceerd in de interieurspecial van de Architect, die verschijnt op donderdag 29 november 2007, de dag van de prijsuitreiking. De winnaar wordt tijdens de prijsuitreiking bekend gemaakt en ontvangt een bedrag van 12.000 euro.

Gevraagd wordt om per project in zevenvoud een documentatie uitsluitend op A-4 formaat op te sturen. Hierin dienen de aard van de opgave, het programma van eisen, de wijze van aanpak en eventuele samenwerking met andere disciplines te zijn beschreven. In woord en beeld moet tevens een goede indruk worden gegeven van het gerealiseerde project (organisatie, materialisering, detaillering, effecten). Per project mag uitsluitend een documentatie van maximaal tien pagina’s worden ingezonden. 

De projecten kunnen tot en met vrijdag 31 augustus 2007 (poststempel)worden opgestuurd naar: 
Lensvelt bv, Postbus 5627, NL-4801 EA Breda of naar Lensvelt bv Minervum 7003 NL-4817 ZL Breda. 
Tel. +31 (0)76-5722000

Inlichtingen over de voorwaarden tot deelname  en de wijze van inzenden: 
Rob Spaans, secretariaat de Architect, 
tel+ 31 (0)70-3780312, r.spaans@sdu.nl

www.lensvelt.nl

Reageer op dit artikel