nieuws

Herstel Calatrava-bruggen kost vijf miljoen

Geen categorie

Het herstel van de drie prestigieuze Calatrava-bruggen over de Hoofdvaart in de gemeente Haarlemmermeer gaat ongeveer vijf miljoen euro kosten.

Dat is uit intern onderzoek gebleken, zo heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt. De bruggen, ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava, zijn in de zomer van 2004 officieel in gebruik gesteld door koningin Beatrix. Binnen het jaar bleek met name één van de bruggen ernstig te roesten. De bouw van de bruggen heeft tot nu toe 24 miljoen euro gekost. 

Behalve het verwijderen van roest moet ook een deel van de verlichting worden vervangen. Verder moeten delen van de bruggen opnieuw worden geschilderd. Voor de reparaties moeten de bruggen gedeeltelijk worden gedemonteerd. De gemeente wil de kosten voor het herstel verhalen op de aannemers, die volgens haar nalatig zijn geweest. Haarlemmermeer heeft al meerdere rechtszaken lopen tegen de aannemers. De bouwers en staalleveranciers claimen meer dan acht miljoen euro van de gemeente voor onder meer stagnatieschade. Van dat bedrag heeft de Raad van Arbitrage inmiddels bijna een miljoen toegekend. 

Reageer op dit artikel