nieuws

FARO ontwerpt woongebouw in Alkmaar

Geen categorie

In Alkmaar in de wijk Overdie wordt vanaf mei gebouwd aan het ontwerp van FARO voor een woongebouw bestaande uit 60 woningen en 60 (ondergrondse) parkeerplaatsen

FARO ontwerpt woongebouw in Alkmaar

Het gebouw is hoger dan de rest van de wijk . Om een relatie te leggen met de omliggende gebouwen is gekozen voor materialen die terug zijn te vinden in de wijk, zoals de dakpannen, de bakstenen en de witte kozijnen. Verticale pannengevels schalen het gebouw van tien lagen naar beneden. De kant van de wijk bestaat uit een getrapte gevel waarin dakterrassen zijn verborgen. De toekomstige bewoners hebben vanuit alle ruimtes zicht op het maaiveld en houden zo contact met de buurt beneden.

FARO maakte het ontwerp naar een pakhuis, hoog met openslaande deuren. Constructief is het gebouw eenvoudig opgezet rond een kern van liften. De getrapte gevel geeft ruimte voor een variatie van woningtypes, zowel groot als klein. Het toekomstige gebouw gaat sociale koop- en huurwoningen herbergen waarmee de doorstroming in de buurt verbetert. 

De oplevering vindt plaats in het voorjaar van 2008. 

Reageer op dit artikel