nieuws

De Veranda in Rotterdam mooiste parkeergarage van Nederland

Geen categorie

Het ontwerp van Paul de Ruiter voor De Veranda bij De Kuip in Rotterdam is verkozen tot de mooiste parkeergarage van Nederland. Het gebouw kreeg tijdens de ParkeerVak 2007 de Vexpan Parkeergarage Project Prijs.

De jury noemt de Veranda een voorbeeld van inpassing in de omgeving, mooi materiaalgebruik en functionaliteit. Voor de prijs waren zes garageprojecten genomineerd, waaronder onder andere: de Shell garage Rijswijk (Architectenbureau Van den Broek en Bakema), de garage van de Erasmus Universiteit Rotterdam (OD 205 architectuur) en de parkeergarage van het Spaarne Ziekenhuis (Wiegerinck Architecten). 

In totaal waren er 15 inzendingen. Het is de tweede keer dat de Vexpan Parkeergarage Project Prijs is uitgereikt.

Reageer op dit artikel