nieuws

Woningnood in Almere

Geen categorie

In Almere ontstaat een dringend tekort aan woningen. De vraag naar betaalbare woningen is groter dan het aanbod. Dit betekent, dat er meer goedkope en minder dure huizen moeten komen. Dat blijkt uit het woonwensenonderzoek, dat de gemeente vorig jaar liet uitvoeren in samenwerking met de woningbouwcorporaties De Alliantie, Goede Stede en Ymere.

De vraag naar woningen ligt de komende twee jaar op 26.500, terwijl het aanbod blijft steken op 18.750. Vooral aan betaalbare huurwoningen bestaat een tekort. Daarom zou 40 procent in het goedkope, 40 procent in het middeldure en 20 procent in het dure segment moeten worden gebouwd. In de huidige bouwplannen ligt het aandeel koopwoningen echter op 70 procent. Dit zou dus flink omlaag moeten gaan. Daarnaast moeten er volgens de gemeente meer etagewoningen en minder eengezinswoningen komen. Vanwege de vergrijzing zouden deze moeten worden uitgerust met liften.

Reageer op dit artikel