nieuws

Wielerronde draagt bij aan bewustwording Groene Hart

Geen categorie

Het Groene Hart staat op 25 maart in het teken van de Campina Ronde van het Groene Hart. Met de ronde willen de organisatoren het gebied onder de aandacht brengen. Behalve een de professionele wielerronde is er ook een cultureel programma.

Het Groene Hart ligt globaal tussen Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en leiden. Het gebied ligt van alle kanten onder druk en de grenzen ervan zijn niet altijd even duidelijk voor de inwoners van de regio. De wielerronde moet bijdragen aan het bewustzijn over de toekomst van dit belangrijke landschappelijke en cultuurhistorische gebied. De wielerronde wordt live op televisie uitgezonden.

Door de Stichting Ronde van het Groene Hart is een culturele agenda opgesteld om aan te tonen hoeveel bestaande initiatieven en instellingen in het Groene Hart al betrekking hebben op architectuur, landschap en cultuurhistorie. Daarnaast organiseert de stichting zelf een reizende tentoonstelling en een symposium. De reizende tentoonstelling wordt tot en met mei tussen Woerden en Leiden gehouden. Het symposium dat op 1 juni in Woerden zal plaatsvinden, is zowel de afronding van de reeks manifestaties rond het Groene Hart als een opmaat naar de toekomst.

www.rondevanhetgroenehart.nl

Reageer op dit artikel