nieuws

WenR – Meer maatwerk, minder kosten, BNA presenteert Werkmap Europees Aanbesteden voor opdrachtgevers

Geen categorie

Europees Aanbesteden is maatwerk en dat geldt zeker voor het selecteren van een architect. In de praktijk lopen niet alle procedures even soepel en tot volle tevredenheid van alle partijen. De Bond van Nederlandse Architecten (BNA) presenteert daarom op 23 maart de Werkmap Europees Aanbesteden. Met concrete oplossingen voor de knelpunten die in de praktijk zijn gesignaleerd door architecten én opdrachtgevers.

Hoe zorg je ervoor dat je de juiste architect kiest terwijl het Programma van Eisen nog niet eens volledig is uitgewerkt? En welke eisen stel je dan? Hoe ga je om met onvermijdelijke subjectieve elementen die in de procedure zitten? En wat vraag je in de gunningsfase aan architectenbureaus? De Werkmap Europees Aanbesteden geeft antwoord op deze en andere vragen. Binnen de meest gebruikte aanbestedingsprocedure zijn concrete oplossingen bedacht. De procedure is in de Werkmap uitgewerkt met praktische basismodellen voor elke fase van de aanbesteding. Elke opdrachtgever kan meteen aan de slag om zo efficiënt mogelijk de juiste architect te vinden voor een specifieke ontwerpopgave. 

De Werkmap Europees Aanbesteden werd op 23 maart in Delft door BNA-voorzitter Jeroen van Schooten gepresenteerd. Voorafgaand vond een debat plaats getiteld Europees Aanbesteden en de architect: een gedwongen Huwelijk? 

Bron: BNA

Reageer op dit artikel