nieuws

SANAA in Eindhoven

Geen categorie

Op 28 maart komen de projectarcitecten van SANAA (Nicole Berganski en Andreas Krawczyk) naar de faculteit Bouwkunde van de TU Eindhoven om een toelichting te geven en om vragen te beantwoorden over de Zollverein School in Essen.

Dit gebouw wordt alom geprezen als een juweel van architectonische zuiverheid. Het architectenduo Kazujo Sejima en Ryue Nishizawa (SANAA) heeft de Japanse traditie van abstractie en minimalisme in dit academiegebouw voor management- en designopleidingen op verbluffende wijze uitgewerkt. 

De lezing past in de serie Concrete Design Lectures. Deze lezingenserie is onderdeel van de Concrete Design Competition, een internationale studentencompetitie voor ontwerpen met beton. Thema van de editie 2005/06 was plastic-Opacity. De lezing op 28 maart markeert ook de opening van een expositie van de winnende inzendingen uit de acht deelnemende landen. Deze expositie is tot 13 april te bezichtigen in het Plaza van faculteitsgebouw Vertigo.

Cheops, de Studievereniging Bouwkunde, en het Cement en Beton Centrum zijn de organisatoren. De lezing wordt gehouden in de trappenzaal van Vertigo, aanvang 15 uur, toegang gratis. 

Reageer op dit artikel