nieuws

Royal Haskoning Architecten gaat drie bruggen bouwen in Heerhugowaard

Geen categorie

De ontwerpcompetitie voor drie bruggen in Heerhugowaard is gewonnen door Royal Haskoning Architecten. De toekomstige oeververbindingen gaan drie zones in de nog te onwikkelen Stad van de Zon met elkaar verbinden.

Royal Haskoning Architecten gaat drie bruggen bouwen in Heerhugowaard

Het plangebied beslaat drie deelgebieden die een onderlinge samenhang vertonen en tegelijkertijd elk een eigen architectonische identiteit hebben. De verschillende identiteiten van de deelgebieden zijn terug te vinden in de ontwerpuitgangspunten voor de drie bruggen. Dankzij diversiteit in vorm en materiaal integreren de bruggen op een natuurlijke manier met de omgeving. 

Met de ontwerpen verbeelden architecten Joris Smits en Alessandro De Santis de energie van een groeiend organisme. De ontwerpen zijn momentopnames van de verbindende beweging tussen samenstellende delen. Ze zijn een momentopname van het wordingsproces.

De Stad van de Zon is een VINEX-uitbreiding aan de zuidkant van Heerhugowaard, grenzend aan Alkmaar en Langedijk. Op circa 120 hectare grond worden ruim 2.900 woningen en tal van voorzieningen gerealiseerd. De Stad van de Zon wordt vervlochten in een recreatiegebied dat ruim 177 hectare groot is. Het recreatiegebied heet Park van Luna. Geestelijk vander van de Stad van de Zon is Ashok Bhalotra van het stedenbouwkundig bureau KuiperCompagnons uit Rotterdam.

Bron: Royal Haskong Architecten

http://www.royalhaskoningarchitecten.com

 

Reageer op dit artikel