nieuws

Revolt afgebeeld op postzegel

Geen categorie

De klassieke Revolt-stoel van ontwerper Friso Kramer is door TNT Post verkozen tot een van de tien stijliconen van het Hollandse productontwerp. TNT Post selecteerde dit beroemde Ahrend meubel voor de postzegelserie ‘Tien voor Nederland 2007’.

Revolt afgebeeld op postzegel

Traditioneel worden voor het basisassortiment ‘Tien voor Nederland’ van TNT Post altijd typisch Nederlandse beeltenissen gebruikt als kazen, klompen, molens en koeien. Maar voor de serie van dit jaar besloot het postbedrijf het in een andere richting te zoeken. Naast de Revolt zijn ook afgebeeld: de Heineken Longneck, de flessenlamp, de Unox rookworst, het Gildeglas, de bakfiets, de Hema fluitketel, de Hollandse tulp en de Bugaboo kinderwagen.

Het ontwerp van de Revolt stoel stamt uit 1953. De vormgeving en vooral de materiaalkeuze – een frame uit gebogen plaatstaal in plaats van het traditionele buizenframe – waren in 1953 revolutionair. Vandaar de naam Revolt. De stoel is gedurende tientallen jaren in grote aantallen verkocht voor gebruik in onder meer scholen, kantoren, bedrijfsrestaurants en de privésector. De veelvuldig bekroonde Revolt stoel maakt deel uit van diverse museumcollecties en bewijst dat design kunst is die zich nuttig maakt. De Revolt stoel ontving in 2005 de eerste prijs van de Woonbeurs Awards in de categorie beste woonproduct.

www.ahrend.com/athome.

www.tnt.nl

Reageer op dit artikel