nieuws

Red Dot Awards voor Van Esch en Steelcase

Geen categorie

De Nederlandse producenten Van Esch en Steelcase hebben beide een Red Dot Award in de wacht gesleept. Deze internationaal erkende Duitse designprijs, in het leven geroepen door Design Zentrum Nordrhein Westfalen, wordt jaarlijks toegekend aan uitmuntend design. De Nederlandse winnaars scoorden in de categorie Productontwerp.

Red Dot Awards voor Van Esch en Steelcase

Van Esch won met de serie Origami van Matthias Demacker, die zich voor het ontwerp van bank en tafel letterlijk liet inspireren door de Japanse papiervouwkunst. Hij wilde een meubel realiseren met een fragiel en elegant uiterlijk dat stevig genoeg is voor dagelijks gebruik. Met behulp van papieren schaalmodellen zocht hij naar de juiste verhoudingen. Uitgevoerd in aluminium blijken beide producten verrassend degelijk. 

Bureau Activa van Steelcase
De inzending van Steelcase was het bureau Activa, van de Duitse ontwerper Stefan Brodbeck. 
Het Activa bureau is in te stellen op vier verschillende hoogtes, biedt een ergonomische oplossing voor alle behoeftes en is voorzien van ruimte voor professionele kabelafwerking. Het bureau is binnen een minuut te monteren en is zonder gereedschap hoogte-instelbaar. Kortom: Activa is uitermate geschikt voor de dagelijkse hectiek van het kantoorleven en in alle mogelijke werksituaties.

De internationale “Red Dot Design Award” is een van de grootste en bekendste ontwerpwedstrijden van de wereld en trekt inzendingen uit meer dan 50 landen aan. De internationale jury is samengesteld uit beroemde ontwerpers en ontwerpexperts vanuit de hele wereld en beoordeelt de ingezonden producten op functionaliteit, kwaliteit en innovatie. 

Matthias Demacker ontvangt de Red Dot Award maandag 25 juni tijdens een speciale bijeenkomst in het Aalto Theater in het Duitse Essen. De winnende ontwerpen zijn vervolgens tot 23 juli te zien in het Red Dot Design Museum, Gelsenkirchener Strasse 181 inEssen. Tot die tijd is Origami onder meer te zien in de van Esch showroom in Goirle.

Reageer op dit artikel