nieuws

Projectontwikkelaars verkopen “gebakken lucht” in visie Groene Hart

Geen categorie

In een reactie op de plannen van de projectontwikkelaars voor het Groene Hart stellen de gemeenten in het gebied: “Het is een sprookje dat nooit werkelijkheid zal worden”.

Voorzitter Frank Koen van het Woerdens Beraad, waarin de Groene Hart gemeenten zich hebben verenigd, ziet helemaal niets in de plannen van Neprom voor de bouw van 13.000 duurdere woningen in de vorm van kasteel- en rivierdorpen en wooneilanden op mooie plekjes aan het water buiten de rode contouren in het Groene Hart. 

Eerder deze week stelden de projectontwikkelaars dat de woningbouw ruim 800 miljoen euro kan opleveren voor investeringen in natuur en waterbeheer. Volgens Koen is het plan ‘gebakken lucht’. “De opbrengst verdwijnt compleet als de ontwikkelaars reële cijfers hanteren.”

Groene Hart-gedeputeerde Lenie Dwarshuis vindt dat de Neprom ‘een pluim’ verdient omdat de ontwikkelaars creatief meedenken over de toekomst van het nationale landschap. Zij vindt de plannen echter wel ‘te makkelijk’. “Ze halen de krenten uit de pap door op mooie plekken dure woningen neer te zetten. Ik had liever een visie van de Neprom gezien op de veel moeilijker opgaven in het Groene Hart, zoals de herstructurering. Maar dit woord kom ik in de visie niet tegen”.

Bron: Cobouw

Reageer op dit artikel