nieuws

Project – Woubrugge krijgt mogelijk drijvende woningen

Geen categorie

Koen Olthuis van Waterstudio.nl heeft een ontwerp gemaakt voor een drijvend appartementencomplex in Woubrugge. Het ‘Boothuis’ bestaat uit twee groepen van drie gebouwen die elk rond een centrale binnenplaats liggen. De stabiliteit van het project wordt verkregen door ingebouwde schokbrekers.

Project – Woubrugge krijgt mogelijk drijvende woningen

De woningen aan de zijkanten zijn met de woonkamer direct aan het water gekoppeld terwijl de woningen aan de kanaalzijde hun woonkamer opgetild boven de botenhuizen hebben. Het binnen terrein van het complex biedt plaats aan de stalling van de auto’s en heeft een oprit naar de hellingbaan in het centrum van de botenstalling aan de kanaalzijde. 

De vormgeving en materiaalkeuze van het project past in het verleden van Woubrugge, toen scheepsbouw de belangrijkste bron van inkomsten was. Zinken daken, donker hout en glas geven de gebouwen een chique een robuuste uitstraling. Elk gebouw heeft twee tot vier woningen. Behalve drijvend, kan het complex ook op palen worden gebouwd.

VDR-Groep uit Deventer, opdrachtgever, is bezig met het verwerven van de gronden. De provincie Zuid-Holland heeft nog geen toestemming gegeven. De waterwoningen met de ingebouwde schokbrekers zijn in Dubai wel uitgevoerd. Waterstudio ontwierp hier 404 waterwoningen op drijvende kunstmatige eilanden.

bron: AD / Waterstudio.nl / Engineering360 

Reageer op dit artikel