nieuws

Project plan – Start eerste fase centrumplan Malmberg Maastricht

Geen categorie

Deze week wordt het officiële startsein gegeven voor de eerste fase van het centrumplan Malmberg in Maastricht. Frencken Scholl Architecten is de ontwerper van het plan.

Project plan – Start eerste fase centrumplan Malmberg Maastricht

Het project omvat de nieuwbouw van een tweetal bouwvolumes in het centrum van de te renoveren wijk Malberg in Maastricht. In blok A worden in opdracht een multifunctionele accommodatie, een parkeerkelder, 2000 vierkante meter winkels en 65 appartementen in de sociale huur en middeldure huur sector ondergebracht. De totale oppervlakte beslaat ongeveer 17.000 vierkante meter. 

Blok B krijgt een parkeerkelder, circa 3000 vierkante meter winkels en 60 appartementen in de sociale huursector. De totale oppervlakte is ca. 12.500 vierkante meter.

De multifunctionele accommodatie omvat twee basisscholen (openbaar en katholiek), een peuterspeelzaal (twee groepen) een wijkhuis met ontmoeting- en vergaderruimtes, een toneelzaal, tienerruimtes en kantoren ten behoeve van een welzijnsstichting.

De oplevering is naar verwachting medio 2008.

Reageer op dit artikel