nieuws

Project – Honingraatvorm voor nieuwe attractie

Geen categorie

Het uit Rhenen afkomstige ZodiacZoos gaat bij zijn vestiging in Leeuwarden een overdekt waterpark bouwen, het Akwarama.

Project – Honingraatvorm voor nieuwe attractie

Het gebouw is ontworpen door architect C. Brombacher; ontwerpstudio Perspekt ontwikkelde de eerste schetsen van het interieur. Het plan wordt uitgevoerd in een honingraatvorm waarbij elke zeshoekige ruimte van de honingraat wordt ingericht met een eigen thema. Deze thema’s hebben allemaal een band met Friesland. Zo komen er ruimtes met als thema geschiedenis, cultuur, recreatie, natuur en economie, maar ook Wereld en Water en Wereld en Wonderen. 

Het interieur van het waterpark bestaat onder meer uit een grote waterwand en een dwarsdoorsnede van het Fries landschap met kijkgaten en geluidseffecten.

Bij de bouw wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen en energiezuinige middelen. Het Akwarama van 3600 vierkante meter, dat op de parkeerplaats van het dierenpark komt te liggen, gaat ongeveer acht miljoen euro kosten. De financiële middelen moeten voor een groot deel uit subsidies komen. Wanneer met de bouw wordt gestart is nog onduidelijk. 

Reageer op dit artikel