nieuws

Project – Benthem Crouwel Architects ontwerpen poppodium Hengelo

Geen categorie

In Hengelo komt achter het NS-station een nieuw pop- en cultuurpodium. Benthem Crouwel Architects uit Amsterdam bedacht een industriële uitstraling voor het gebouw. Een grote transparante pui zorgt voor een open relatie met de stad.

Project – Benthem Crouwel Architects ontwerpen poppodium Hengelo

De pui, een gebogen stalen dak- en zijgevelconstructie, en de schuin aflopende vorm zijn blikvangers. In de grote zaal komt ruimte voor 850 bezoekers, inclusief een balkon. De tweede voorstellingsruimte krijgt 250 zitplaatsen. Storend geluid van de ene zaal in de andere zaal wordt voorkomen door geluiddempend beton. Om geluidsoverlast buiten te beperken worden de gevels en het dak dubbellaags geconstrueerd. 

Onder de luifel aan de voorzijde komt de publieksentree. 

De bouwkosten gaan ongeveer 8 miljoen bedragen. De verwachte opleving is in het voorjaar van 2009.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels