nieuws

Personalia – Nyenrode benoemt de eerste hoogleraar Vastgoedwaardering van Nederland

Geen categorie

Aart Hordijk is door Nyenrode Business Universiteit benoemd tot hoogleraar Waardebepaling en Taxaties. Daarmee is hij de eerste Nederlandse hoogleraar die een leerstoel taxatie van vastgoed zal bekleden. De leerstoel wordt ondergebracht bij het Real Estate Center van de Universiteit.

De Troostwijk Groep, markleider op het gebied van taxaties, faciliteert de nieuwe leerstoel. De groep heeft zich ten doel gesteld onderwijs en onderzoek op hun vakgebied zowel nationaal als internationaal op een wetenschappelijk niveau te brengen. Nyenrode en Troostwijk spelen met de benoeming van Hordijk en de instelling van de leerstoel in op de groeiende vraag vanuit de vastgoedpraktijk naar een kwalitatief hoog opleidingsniveau van taxateurs.

Hordijk studeerde economie aan de Vrije Universiteit en promoveerde in 2005 op het proefschrift ‘Valuation and Construction Issues in Real Estate Indices’. Zijn loopbaan begon hij bij de Matser groep. Sinds 1995 is hij directeur van de Raad voor Onroerende Zaken en van de Stichting ROZ/IPD Vastgoedindex. Hordijk is als docent verbonden aan de TU Delft, waar hij het keuzevak Taxatieleer Vastgoed introduceerde. Ook is hij verbonden aan de Master of Real Estate opleiding van de Amsterdam School of Real Estate. 

www.nyenrode.nl

Reageer op dit artikel