nieuws

Permanente tentoonstelling eerbetoon aan Rotterdamse architecten en bouwers

Geen categorie

De RET en Hogeschool Rotterdam hebben onlangs in het gerenoveerde metrostation Coolhaven een permanente ondergrondse fototentoonstelling geopend van gezichtsbepalende bouwwerken in Rotterdam en ver daarbuiten. De tentoonstelling heeft de naam ‘Perron van Eer’ gekregen, als eerbetoon aan alle briljante ontwerpers en bouwers die Rotterdam heeft voortgebracht en nog steeds voortbrengt.

Permanente tentoonstelling eerbetoon aan Rotterdamse architecten en bouwers

In samenwerking met de architect Maarten Struijs en de Hogeschool Rotterdam, is het metrostation verbouwd tot een permanente expositieruimte waar fotopanelen met afstudeerprojecten en gerealiseerd werk van studenten van de Bouw- en Bouwkunstopleidingen zijn tentoongesteld. Het ‘Perron van Eer’ is daarmee een mooi voorbeeld van hoe de Hogeschool Rotterdam, als opleidings- en kennisinstituut, de relatie met de beroepspraktijk en de maatschappij wil vormgeven en hoe de Rotterdamse Bouw- en Bouwkunstopleidingen verbonden zijn met de Rotterdamse gebouwde omgeving. 

Reageer op dit artikel