nieuws

Oskomera winnaar Gevelbouw Innovatiewedstrijd 2007

Geen categorie

Gevelbouwer Oskomera is vandaag uitgeroepen tot winnaar van de Gevelbouw Innovatiewedstrijd tijdens congres- en beursevenement Architect ’07.

Oskomera winnaar Gevelbouw Innovatiewedstrijd 2007

Oskomera uit Deurne heeft een glasbevestigingssysteem ontwikkeld voor een toepassing van structurele beglazing met gelaagd glas. Met een lamellofrees wordt de PVB-folie van de gelaagde buitenruit plaatselijk verwijderd, waardoor er ruimte ontstaat voor een metalen clip. Op deze manier ontstaat een duurzaam veilige en verborgen glasbevestiging. De glasbevestiging is toepasbaar tot 140 meter in windgebied I en boven de 150 meter in windgebied II en III. De glasbevestiging is bovendien profielonafhankelijk wat alle mogelijkheden biedt voor het ontwerp.

De juryleden, prof. dr. ir. Jos Lichtenberg (TU Eindhoven), ir. Harm van Dartel (Kenniscentrum Gevelbouw) en Ton van der Veer (Control Media) waren zeer te spreken over de eenvoud van de duurzaam veilige en verborgen glasbevestiging. De technische uitwerking is goed en de jury was enthousiast over de grote esthetische waarde van dit product voor de ontwerper. Jury-voorzitter Jos Lichtenberg reikte de prijs aan Oskomera uit aan het einde van de eerste congresdag van Architect ’07 in de Cruise Terminal Rotterdam.

Oskomera laat drie genomineerden achter zich in de race om de felbegeerde titel Winnaar Gevelbouw Innovatiewedstrijd 2007, namelijk Hurks Geveltechniek (raamkozijn dat getransformeerd kan worden in een balkon), Metaglas (inbraakwerend, klasse 3, achterzetraam) en MHB (ultraslanke pui met enkele, 116 minuten brandwerende, deur). Alle vier de nominaties voldeden aan de criteria noviteit en orginaliteit, kennis en visie van de inzender en de technische uitwerking.

De innovatie van de winnaar is te bekijken op www.kenniscentrumgevelbouw.nl

Bron: VMRG (Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche)

Reageer op dit artikel