nieuws

Oplevering – Wijnbar Vyne in Amsterdam door Concrete

Geen categorie

Wijnliefhebbers en andere bourgondiërs kunnen sinds kort toasten in de Amsterdamse wijnbar Vyne. Horecaondernemer Bert van der Leden, de man achter onder andere de Supperclub, Nomads en delicatessenrestaurant Envy, wilde een eigentijdse omgeving creëren waar mensen terechtkunnen voor een goed glas wijn.

Oplevering – Wijnbar Vyne in Amsterdam door Concrete

Hij vroeg daarom Rob Wagemans van Concrete, die ook andere horecagelegenheden van hem heeft ingericht, het interieur hiervoor te ontwerpen. Het assortiment van Vyne bevat zowel wijnen uit de ‘oude wereld’, waarmee Frankrijk, Italië en Duitsland worden bedoeld, als uit de ‘nieuwe wereld’: Libanon, Marokko, Chili, etc. 

Deze tweedeling is zichtbaar gemaakt in de bijzonder smalle ruimte door middel van de materialisering. De houten bank en wand tegen de rechtermuur, met om de paar meter een kleine tafel, is gemaakt van eikenhout dat ook wordt gebruikt voor de productie van wijnvaten. De roestvrij stalen koelkast, die de gehele achterwand beslaat, en de groene vloer aan de overkant symboliseren juist de nieuwe wijnlanden en hebben een bijna industriële uitstraling. Ondanks het contrast vloeken de beide sferen niet met elkaar, vanwege de symmetrische opstelling van de zitjes en de flessen aan de wand.  

www.concreteamsterdam.nl

Reageer op dit artikel