nieuws

Oplevering – Districtskantoor Politie Hollands Midden te Alphen aan den Rijn

Geen categorie

Nout Architecten uit Delft ontwikkelde het nieuwe districtskantoor voor de Politie Hollands Midden in Alphen aan den Rijn.

Oplevering – Districtskantoor Politie Hollands Midden te Alphen aan den Rijn

Herkenbaarheid, zichtbaarheid en uitstraling verbeeldde het architectenbureau in de opzet van het gebouw en in de keuze voor materiaal. 

Het bouwvolume van het politiebureau is als een geheel beschouwd, waarbij ook de parkeergarage, door dezelfde materialisatie, in het hoofdvolume is opgenomen. De gevels aan de straatzijde (de openbare kant van het gebouw), worden door natuursteenbanden bijeen gehouden. De invulling verschilt per achterliggende functie. 

De dubbel hoge vliesgevel in combinatie met de overgang naar metalen beplating in de ronding van het gebouw accentueert de entree.

De gevels van het binnenterrein krijgen een gevelbekleding met een houtprint. Hierdoor ontstaat een intiem binnenterrein in contrast met de publieke buitenzijde.

Het gebouw is als casco gezien. Hierdoor is de keuze voor een kantoorindeling niet definitief, maar kan er flexibel worden gereageerd op door de gebruiker gewenste ontwikkelingen. 

www.noutarchitecten.nl

Reageer op dit artikel