nieuws

Oplevering – De Jachtwerf – Nautisch Centrum Scheveningen Fase 1

Geen categorie

In Scheveningen komt aan de tweede binnenhaven op landhoofd C een Nautisch Centrum. In dit plan moet de Scheveningse haven uitgroeien tot een landelijk centrum voor zeezeilers. Onlangs is het eerste gebouw opgeleverd. De Werf, ontworpen door KOW Architecten uit Den Haag, is een maritiem bedrijfsverzamelgebouw bestaande uit showrooms, bedrijfsruimte en sportfaciliteiten. Het is de eerste fase uit een zeil- en leisureproject dat in twee fases wordt gerealiseerd.

Oplevering – De Jachtwerf – Nautisch Centrum Scheveningen Fase 1

Het gebouw is L-vormig en omarmt het plateau waarop de schepen staan. Aan de Hellingweg zijn de showrooms gelegen. Hierdoor is de gevel aan deze zijde uitgevoerd met veel glas . Samen met het toekomstige Nautisch Centrum Fase 2 vormt ze de ingang naar het lager gelegen gebied aan de kade. 

De kop van het gebouw aan de havenzijde is een verwijzing naar de architectuur van de voormalige visafslag. Door de geleding van de kop met de glazen erker oogt het gebouw kleiner en vormt het een overgang van de kleinschaligheid van de visclub naar de grootschaligheid van de bedrijfshallen erachter en andere gebouwen in de omgeving. Het optillen van de kop lost het hoogteverschil op tussen het hoger gelegen dijklichaam en de lager gelegen haven. In eerste instantie is hierdoor slechts een klein deel van het gebouw visueel aanwezig. De plint van metselwerk van het gebouw verwijst naar het zware dijklichaam, terwijl de materialisering van het bovenste deel aansluiting vindt bij de metalen bedrijfsgebouwen in de omgeving.

www.kow.nl

Reageer op dit artikel