nieuws

Ontwerp voor achtste editie Serpentine paviljoen afkomstig uit Noorwegen

Geen categorie

Architect Kjetil Thorsen van Snohetta en kunstenaar Olafur Eliasson beiden uit Noorwegen kregen de eervolle opdracht om het paviljoen op het landgoed van de Serpentine Gallery in Londen te ontwerpen. Vorig jaar werden Rem Koolhaas en Cecil Balmond uitverkoren.

Het zomerpaviljoen dat wordt ontworpen is de achtste in een reeks. Het komt op het oostelijke terrein van de galerie voor moderne kunst. De Noren gaan samen met Arup de opdracht uitvoeren om het paviljoen te realiseren waarin presentaties van architecten die nog niets in het Verenigd Koninkrijk hebben gerealiseerd zijn te zien. 

Illustere voorgangers zijn onder andere Zaha Hadid in 2000 en Daniel Libeskind in 2001.

Reageer op dit artikel