nieuws

Ontwerp van Haskoning Architecten juli ingewijd

Geen categorie

Op 1 juli wordt de nieuwe kerk van de Andreas, Petrus en Paulus-parochie in Maassluis ingewijd. Het ontwerp van Royal Haskoning Architecten is zo goed als klaar. De kerk bestaat uit een staalconstructie, waarover een bijzonder soort tentdoek is gespannen.

De nieuwe kerk biedt plaats aan 627 kerkgangers. Een kromme toren, die deels over de kerk buigt, staat los van het gebouw. ‘Gestapelde bladen’ geven van de kerk, gelegen in de driehoek Maasdijk-Westlandseweg, een dynamisch aanzicht. Alle functies zijn ondergebracht in het ruimtelijk gelede gebouw. Ruimtes kunnen worden doorgeschakeld en twee draaiwanden bieden mogelijkheden voor diverse vieringen. De hal met aansluitend de evenementenruimte neemt een centrale plaats in. Deze vormt de overgang van het besloten kerkplein naar de liturgische ruimte. Royal Haskoning Architecten kreeg de opdracht na het winnen van een prijsvraag in 1996.

www.royalhaskoningarchitecten.com

Reageer op dit artikel