nieuws

Maak een park in Italië

Geen categorie

De inzending van Bateman Architecture uit Rotterdam in de open prijsvraag voor het stadspark van Domodossola, in het noorden van Italie, heeft de tweede prijs gewonnen.

Maak een park in Italië

In het voorstel van Bateman Architecture wordt het bestaande park in Domodossola uitgebreid over de aangrenzende weg, in de huidige situatie een obstakel. Het park krijgt een lineaire lay-out richting het achterliggende berglandschap, waardoor het een panoramisch uitzicht en een variëteit aan milieus krijgt. Door het park gedeeltelijk over de weg heen te tillen ontstaat er onder het parklandschap voldoende ruimte voor de andere programmaonderdelen als een parkeergarag, een kinderopvang en een aantal vergaderruimten. Dwars daardoor kronkelt een pad, dat de bezoeker langs alle verschillende onderdelen van het park leidt. Aparte parkstrips zorgen voor een bijzonder stukje landschap, maar dragen ook bij aan de eenheid van het park.

Bateman Architecture werkte voor deze prijsvraag in samenwerking Marco de Giovannini uit Milaan, Italië.  
De eerste prijs in Domodossola werd gewonnen door het Italiaanse bureau van Giorgio Burrogato. 

www.bateman.nl
www.degiovannini.it

Reageer op dit artikel