nieuws

Koningin Beatrix opent nieuwe fabriek Koninklijke Sphinx

Geen categorie

Koningin Beatrix opende onlangs de nieuwe fabriek van Koninklijke Sphinx in Maastricht. Ter gelegenheid van de opening onthulde de koningin een speciaal voor deze gelegenheid geproduceerde wastafel in de kantine van het bedrijf. Wanneer medewerkers in de toekomst hun handen willen wassen of wat water willen drinken, kan dat op deze plek.

Koningin Beatrix opent nieuwe fabriek Koninklijke Sphinx

De wastafel is, net als alle andere Sphinx modellen, een Nederlands ontwerp: de designafdeling is eveneens gevestigd in Maastricht. Het productieproces wordt gerund door ruim honderd medewerkers, allen afkomstig uit de oude fabriek en intensief omgeschoold. 

De vierkante, platte wastafel, genaamd Meander, heeft een duidelijke golfbeweging en symboliseert daarmee oneindige ontwikkeling. Hij is gedecoreerd met gestileerde Sphinxen in blauw en refereert zo aan de Nederlandse traditie.

Sphinx produceert jaarlijks 540.000 stuks sanitair. Sinds 2007 gebeurt dit in de nieuwe fabriek, in de Beatrixhaven in Maastricht. Met deze stap heeft de sanitairproducent ruim honderd arbeidsplaatsen in de industrie voor Maastricht behouden. De nieuwe fabriek omvat een modern, geautomatiseerd productieapparaat. Dit betekent een efficiënter productieproces, onder normale moderne arbeidsomstandigheden en met minder personeel. 

www.sphinx.nl

Reageer op dit artikel