nieuws

Interieur – Kartonnen doos als inspiratiebron

Geen categorie

Boxx is een serie loungemeubilair van de Poolse meubelfabrikant Iker.

Interieur – Kartonnen doos als inspiratiebron

Ontwerper  Marek Gawlik wilde een buitengewoon comfortabel, uitnodigend, zacht en knus zitmeubel ontwikkelen dat door middel van losse modules naar eigen wens is samen te stellen. De Boxx-serie bestaat daarom uit fauteuils, chaise longues, tweezitsbanken en hoekbanken, in grootte varierend van klein tot extra extra large. Inspiratiebron voor de Boxx was de klassieke Chesterfield-bank, de oversized-zitmeubels van tegenwoordig en quilt (Amerikaanse lappendeken)-achtige creaties van hedendaagse mode-ontwerpers. Daarom raadt Gawlik aan de Boxx te stofferen met eenvoudige, dikke stoffen in bescheiden tinten grijs of zwart, of een zachte chocoladebruine leersoort. 

www.iker-int.com

Reageer op dit artikel