nieuws

Interieur – Designklassiekers in nieuw jasje

Geen categorie

Fritz Hansen neemt een aantal designklassiekers uit de collectie opnieuw in productie, aangepast aan deze tijd.

Interieur – Designklassiekers in nieuw jasje

Zo is vanaf april stoel 3208 van Arne Jacobsen weer verkrijgbaar. Dit ontwerp, gepresenteerd tijdens de Furniture Fair van Kopenhagen in 1970, was bedoeld voor de vergader- en congresruimtes van de Deense Nationale Bank. De gebogen vorm en prominente armleuningen maakten de 3208 echter ook bijzonder gewild in huiskamers. De stoel stelde hoge eisen aan het productieproces en ondanks de grote vraag, werd mede als gevolg hiervan de productie gestaakt. Dankzij moderne technieken kan er nu weer aan de vraag tegemoet worden gekomen en tegelijkertijd een hoge mate van uniformiteit worden gegarandeerd. Daarnaast zijn de maten van de stoel aangepast aan de hedendaagse gebruiker. De 3208 is verkrijgbaar in zwart, rood en wit en zwart leer.

De bekende serie tafels van Arne Jacobsen en Piet Hein is door Fritz Hansen uitgebreid met nieuwe maten en bladen. De Superellipse is er in twee nieuwe maten, de B616 (170 bij 100 cm) en de D717 (300 bij 130 cm), met bladen in eiken- en notenhout, naast de huidige kleuren, en met een aluminium rand. Daarnaast zijn de PH- en AJ-tafels, al vele jaren in wit en grijs laminaat verkrijgbaar, er nu ook in zwart laminaat.

www.fritzhansen.com

Reageer op dit artikel