nieuws

De Nollen opent seizoen met nieuw geplaatst kunstwerk

Geen categorie

Vanaf 1 april is er een nieuwe stalen sculptuur te zien in De Nollen, het ‘totaalkunstwerk’ in het oude binnenduin in Den Helder, gecreëerd door R.W. van de Wint. Het gaat om het tien meter hoge ‘Stoomhuisje’ van geperforeerde staalplaat dat in 1993 door de kunstenaar is ontworpen.

De Nollen opent seizoen met nieuw geplaatst kunstwerk

Het object is aanvankelijk bedoeld geweest voor een locatie in Amsterdam Noord, maar heeft nu een permanente plek in het duinlandschap van De Nollen gekregen. De plek is nog door Van de Wint zelf bepaald. Hij overleed vorig jaar mei. 

Een stoominstallatie in het transparante bouwsel verhult het Stoomhuisje op enkele momenten van de dag achter een wolk stoom. De stoominstallatie in de sculptuur van Van de Wint is een subtiele verwijzing naar de stoommachine. De ontwikkeling van deze machine wordt tot op de dag van vandaag als een zoektocht naar meetbare, zekere kennis gezien. Het irrationele, ‘zinloze’ Stoomhuisje biedt een tegenwicht aan deze gedachte van maakbaarheid en meetbaarheid. 

Met dit nieuw geplaatste kunstwerk opent Stichting De Nollen het nieuwe seizoen, dat duurt van 1 april tot 31 december en is elke vrijdag, zaterdag en zondag open. In juni is er ook een zomeravondopenstelling. Op gezette tijden zal onder begeleiding van een gids de bezichtiging plaatsvinden. 

www.hetnollenproject.nl 

Reageer op dit artikel