nieuws

‘Dag van de Bouw’ dit jaar op 2 juni

Geen categorie

Op 2 juni zijn zeker 80 bouw- en infraprojecten geopend voor publiek. Hiermee is de tweede Dag van de Bouw groter van opzet dan verleden jaar. Toen kwamen ruim 35.000 mensen op de opengestelde bouwplaatsen af. Dit jaar is er extra aandacht voor jongeren.

In samenwerking met een aantal opleidingsbedrijven wordt een speciaal programma voor jongeren georganiseerd. Daarmee wil Bouwend Nederland, de organisator van de Dag van de Bouw, jongeren enthousiast maken voor de vele uiteenlopende opleidingen en functies die de sector te bieden heeft. 

Dit jaar worden opnieuw spraakmakende bouwlocaties opengesteld, waaronder de stations van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam, het Metrostation CS en de Statentunnel in Rotterdam, de Hanzehogeschool in Groningen, het woon-, werk-, winkel- en recreatiecomplex De Boreel in Deventer en Stadion Galgewaard in Utrecht. Ook zijn er diversen woningbouwprojecten, scholen, verzorgingscentra en wegenprojecten te bezoeken. Een actueel overzicht van alle bouw- en infraprojecten die op 2 juni hun deuren openstellen, is te vinden op www.dagvandebouw.nl 

De Dag van de Bouw is een initiatief van branchevereniging Bouwend Nederland en de bij haar aangesloten leden. De open dag is onderdeel van de campagne ‘De Bouw maakt het’ en heeft als doel meer bekendheid te geven aan de vele positieve kanten van de bedrijfstak. 

Reageer op dit artikel