nieuws

Collectief particulier opdrachtgeverschap in Eindhoven

Geen categorie

De gemeente Eindhoven maakt de komende periode in verschillende delen van de stad ruimte om particulieren in groepsverband hun eigen woning(en) te laten bouwen, het zogenoemde collectieve particuliere opdrachtgeverschap (CPO).

Zo moeten in de wijk Blixembosch Noord-Oost tenminste vijftig woningen verrijzen. Om nog eens minmiaal 250 huizen via CPO te realiseren, wordt de bestemming van het gebied LandForum Zuid (in de wijk Meerhoven) gewijzigd van ‘kantoren en bedrijven’naar ‘wonen’. In deze wijk wordt dertig procent van de woningen gerealiseerd voor sociale woningbouw.

De gemeente creëert hiermee ruimte voor voldoende betaalbare woningen en vergroot ook de buurtbinding in (nieuwbouw) wijken. 

Reageer op dit artikel