nieuws

Bunker bebouwd

Geen categorie

Aan de Badhuisweg in Den Haag wordt een villa gebouwd boven op een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. De bunker, een voormalige Duitse munitiebunker, is een gemeentelijk monument.

De muren van de bunker zijn 3 meter dik en het dak 3,5 meter. Hij ligt grotendeels bovengronds en toont nog sporen van camouflagebeschildering. In Europa zijn er minimaal tachtig van dit type gebouwd. In Den Haag zijn er vier gebouwd, die alle nog bestaan. Ze maken deel uit van de ‘Atlantikwall’, een door de Duitsers aangelegde verdedigingslinie langs de West-Europese kusten.

De particuliere opdrachtgever schakelde Architectenbureau Philip Poell in om de villa met de naam La Defense te ontwerpen. Deze maakte een ontwerp waarin rekening is gehouden met de eigenschappen van de omgeving en de bunker intact en herkenbaar blijft. Op woensdag 7 maart werd door wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen) de eerste steen van de nieuwe villa gelegd. In september 2007 moet de woning klaar zijn.

Het bouwen op bestaande bunkers is overigens niets nieuws: in de jaren vijftig werd dit voor het eerst in het Haagse Benoordenhout gedaan. 

Bron: Gemeente Den Haag

Reageer op dit artikel