nieuws

Bioscoop Westblaak onder de sloophamer

Geen categorie

Aan de Rotterdamse Westblaak verrijst in 2010 een woontoren, mogelijk met een nieuwe bioscoop. De bestaande bioscoop Cinerama op deze locatie wordt binnen twee jaar gesloopt.

De woontoren wordt minimaal 70 meter hoog. Het plan past in de strategie van de gemeente om in de binnenstad de bewoners vast te houden. De karakteristieke bioscoopgevel die is aangewezen als gemeentelijke monument, blijft in het plan behouden. Op de begane grond komt een winkelpassage, met een doorsteek naar de Witte de Withstraat. De nieuwe bioscoop komt er, als Lantaren/Venster het centrum verruilt voor de Kop van Zuid. Dit filmtheater onderhandelt met ontwikkelaar Vesteda over een verhuizing naar de wolkenkrabber New Orleans op de Wilhelminapier.

Reageer op dit artikel