nieuws

Architectuurkaart IJburg 2007

Geen categorie

De jaarlijks verschijnende Architectuurkaart IJburg is weer bijgewerkt met de nieuwste ontwikkelingen.

Sinds vijf jaar maakt ARCAM jaarlijks een inventarisatie van alle gebouwen, bruggen, parken en kunstwerken op IJburg die zijn voltooid of die momenteel gestalte krijgen: van het eerste gebouw op het Haveneiland West tot de nieuwste ontwikkelingen, waaronder de vrije kavels (met huis- en kavelnummers) op het Steigereiland en de eerste gebouwen op Haveneiland Oost. De kaart is dit jaar weer een stuk groter geworden en er is extra aandacht voor groen op en rondom IJburg.

De ontstaansgeschiedenis van IJburg is in het Nederlands en Engels beschreven. Per eiland wordt een overzicht gegeven van het werk van de betrokken ontwerpers, architecten en opdrachtgevers. Foto’s van opgeleverde gebouwen en een luchtfoto geven een beeld van de vorderingen op IJburg. Maar bovenal is deze kaart het ideale instrument om zelf de ontwikkelingen in dit nieuwe deel van Amsterdam te volgen!

De kaart is online te bestellen vanaf 20 maart via www.arcam.nl 

Reageer op dit artikel