nieuws

Wereldpremière Rem Koolhaas film bij CASLa

Geen categorie

Bij Architectuurcentrum CASLa in Almere gaat op dinsdag 27 februari de documentaire over Rem Koolhaas in wereldpremière. Maker is de Duitse regisseur Markus Heidingsfelder (eerder maakte hij de film Rem Koolhaas – Architect XXL).

Wereldpremière Rem Koolhaas film bij CASLa

Begin 2006 zond tv-zender Arte Heidingsfelds ‘Rem Koolhaas – Der Architekt der Keiner ist’ uit. Op basis van al zijn filmmateriaal over de Nederlandse architect, die bij onze Oosterburen onder meer bekend is van de Nederlandse ambassade in Berlijn (2002), heeft de regisseur een nieuwe documentaire gemaakt. De ondertiteling is Engels. Geheel in stijl met de opzet van CASLa’s-filmavonden van ‘inleiding, film, debat’, komt Heidingsfelder op 23 februari zelf persoonlijk zijn nieuwe werk toelichten.  Op een wijze die naadloos aansluit bij de werkwijze van Koolhaas’ Office for Metropolitan Architecture, belicht Heidingsfelder de persoon Koolhaas en diverse projecten.

In Almere zelf was Koolhaas verantwoordelijk voor het masterplan voor het nieuwe stadshart en bioscoop Utopolis. Vrijwel onbekend is dat het voormalige politiebureau, nu tevens stadsdeelkantoor in Almere Haven, van begin jaren tachtig ook van Koolhaas’ hand is.

De nieuwe documentaire is te bekijken in het filmhuis Cinescope,  Schrijverstraat 2, Almere Stad. De filmavond begint om 19.30 uur (start film: 20.00 uur); de entreeprijs bedraagt 5 euro. Kaarten zijn voor aanvang te verkrijgen; reservering is niet mogelijk.

Architectuurcentrum CASLa is vanaf medio februari 2007 gevestigd in: 
Casa CASLa, Weerwaterplein 3, 1324 EE Almere, telefoon 036-5386842, info@casla.nlwww.casla.nl

Reageer op dit artikel