nieuws

Van Reeth supervisor Zuidas

Geen categorie

‘Wat mij vooral bezig houdt is ‘culturele duurzaamheid’
De voormalige Vlaamse bouwmeester Bob van Reeth gaat de architectonische en stedebouwkundige kwaliteit van de Amsterdamse Zuidas bewaken. Dit is bekendgemaakt door het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het kantorencentrum aan de zuidkant van Amsterdam.

Van Reeth supervisor Zuidas

Van Reeth geldt in eigen land als een belangrijke vernieuwer van de architectuur in Vlaanderen in de jaren zestig en zeventig. Tegenwoordig is hij actief met het architectenbureau AWG uit Antwerpen. Verder is hij hoogleraar architectuur aan de Technische Universiteit Delft. In een interview zegt hij: “Wat mij vooral bezig houdt is culturele duurzaamheid. Vanuit de vorige eeuw hebben wij geleerd dat de steden en gebouwen enorme milieukosten met zich meebrengen. We kunnen het ons niet permitteren om op dezelfde manier te blijven bouwen en te consumeren. Met zijn allen moeten we proberen daar verandering in te brengen, wat een groot aantal consequenties met zich meebrengt voor de soort van infrastructuren en gebouwen die we moeten ontwerpen.” De Zuidas Onderneming is nu nog in handen van de gemeente Amsterdam en het Rijk. Bedoeling is echter om deze zomer zestig procent van de aandelen via een openbare veiling te verkopen aan financiële partijen. Het wordt spannend of Van Reeth zijn ideeën over culturele duurzaamheid aan de Zuidas kan verwezenlijken. 

Info www.awg.be en www.zuidas.nl

Reageer op dit artikel