nieuws

Tijdelijk verblijf op de Dag van de Architectuur

Geen categorie

Traditioneel staat het eerste weekend van de zomer in het teken van architectuur. Dit jaar is het thema ‘tijdelijk verblijf’. Uiteenlopende gebouwen die zich lenen voor een tijdelijk verblijf kunnen in het weekend van 23 en 24 juni door het publiek worden bezocht.

Ho(s)tels, poliklinieken, kantoorgebouwen, noodlokalen van scholen, restaurants, winkelcentra en wachtruimtes zijn voorbeelden waar mensen tijdelijk kunnen verblijven. Het weekend van de Dag van de Architectuur is een uitgelezen moment om op die plaatsen te komen die normaal gesproken slechts voor een select publiek toegankelijk zijn. 

In het hele land wordt aan het thema ‘tijdelijk verblijf’ invulling gegeven door lokale en regionale Architectuurcentra. In Amsterdam staat de Dag van de Architectuur in het teken van hotelarchitectuur. Zeker twintig hotels, waaronder het Amstel Hotel, Krasnapolsky, American Hotel, Hotel Arena en Okura Hotel, openen hun deuren. 
Rotterdam heeft het thema uitgewerkt tot ‘Lobby Rotterdam, de kunst van het binnenkomen’. De stad opent bijzonder ontworpen lobby’s te vinden in theaters, kantoren en appartementgebouwen.

Een compleet overzicht van de opengestelde gebouwen in heel Nederland is vanaf medio april te vinden op www.dagvandearchitectuur.nl

De Dag van de Architectuur is een initiatief van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). Met de Dag van de Architectuur wil de BNA een breed publiek de gelegenheid geven kennis te maken met en te proeven van het architectonische aanbod in Nederland. In 2006 trok de Dag van de Architectuur meer dan 150.000 bezoekers.

Reageer op dit artikel