nieuws

Techniek – Voorbij het loos alarm

Geen categorie

Honeywell introduceert de nieuwe Notifier Smart4 brandmelder. Smart4 is een afkorting voor Selfoptimising Multi criteria Alarm Recognition Technology.

Techniek – Voorbij het loos alarm

De brandmelder combineert vier onafhankelijke sensoren in één apparaat. Het bevat een CO-sensor om koolmonoxide te detecteren, een infraroodsensor om de lichtintensiteit en eventuele vlammen te meten, een optische rookdetector en een warmtedetector. De combinatie van deze technologieën zorgt voor een snel en betrouwbaar brandbeveiligingssysteem, dat de kans op een valse melding minimaliseert. 

De vier sensoren worden aangestuurd door geavanceerde algoritmen en zijn zo geconfigureerd dat de Smart4 gevoelig is voor brand vanaf het moment dat de eerste kenmerken daarvan worden waargenomen. Verstorende verschijnselen zoals stoom en synthetische rook worden gecontroleerd en genegeerd. De Smart4 is bedoeld voor locaties waar regelmatig grote aantallen mensen zijn, evenals voor banken, winkels en luchthavens, waar een onderbreking van de normale activiteiten door brand of door een ongewenst brandalarm erg kostbaar is. 

www.notifier.nl

Reageer op dit artikel