nieuws

Techniek – Klemconstructie voor glasbalustrade

Geen categorie

Glazen balustrades worden al langer toegepast, maar de onderconstructie waarin het glas moet worden opgenomen, werd tot nu toe gemaakt van samengestelde stalen profielen, die zwaar en lomp zijn en bovendien onafgewerkt. Het gewicht van deze constructie is ruim 50 kg per meter. De montage ervan is gevaarlijk en zeer arbeidsonvriendelijk (volgens het Arbobesluit mag door één persoon maximaal 25 kg worden getild).

Techniek – Klemconstructie voor glasbalustrade

Safety Level ontwikkelde daarom een aluminium extrusieprofiel, dat slank, licht van gewicht, fraai van vorm en bovendien een eindproduct is. Het aluminiumprofiel weegt ca. 9 kg per meter, een gewichtsbesparing die vooral monteurs zal aanspreken. Het kan worden gebogen en in elke kleur geleverd. Inmiddels is het systeem gepatenteerd en zal het binnenkort als eerste in Nederland een KOMO-certificaat ontvangen.

www.safetylevel.nl

Reageer op dit artikel