nieuws

Techniek – Gulle gever

Geen categorie

Tijdens de Batibouw in Brussel heeft Eternit 10.000 euro aan de vereniging Architecten Zonder Grenzen geschonken. Hiermee geeft Eternit het officiële startschot voor een uitgebreide steuncampagne die nog tot eind 2008 zal lopen. Voor elke vierkante meter dak, die tussen 1 januari 2007 en 31 december 2008 met Eternit vezelcementleien wordt bedekt in België stort Eternit 10 eurocent op de rekening van Architecten zonder Grenzen.

Aan de stichting Architecten zonder Grenzen, in 1994 opgericht, zijn honderd architecten verbonden, die hun kennis en ervaring belangeloos ten dienste stellen van individuen of groepen in België aan wie het recht op een minimum aan wooncomfort is ontnomen. Zo heeft de vereniging projecten lopen samen met het Rode Kruis om vijf asielcentra te onderwerpen aan een onderzoek en in haar actiedomein voorstellen te formuleren die de werking, de bewoning en het beheer van die centra kunnen verbeteren. Daarnaast is deze vereniging al dan niet via zusterorganisaties actief in verschillende landen zoals Sri Lanka, Indonesië, Kongo en Tanzania. 

Eternit roept dan ook alle Belgische architecten die Eternit vezelcementleien voorschrijven op om dit ook kenbaar te maken. Het volledig reglement is op aanvraag beschikbaar. Van de architecten wordt verwacht dat ze een foto van het bouwproject bezorgen samen met het adres van de werf, het aantal vierkante meters leien en de datum van uitvoering. 

http://www.koc.be/azg/index.html

Reageer op dit artikel