nieuws

Project – (Top)sport opgetild

Geen categorie

Koppert en Koenis Architecten presenteerde onlangs het ontwerp voor de nieuwe topsportaccommodatie naast het voetbalstadion van SC Heracles in Almelo.

Project – (Top)sport opgetild

 

Het ontwerp werd uit twaalf inzendingen in een Europese aanbesteding gekozen. De gemeente was onder de indruk van de bijzondere vorm. 

Het gebouw heeft een sterke horizontale geleding met in de voorgevel een grote glazen pui waarin de gelaagdheid van de sporthallen is te zien. De pui loopt van het maaiveld tot aan de bovenste etage.De (top)sporthallen worden over drie etages verspreid. De geveloppervlakken zijn aan de voor- en zijkant afgeschuind. Hierdoor lijkt het of het gebouw van het maaiveld wordt opgetild. De keuze van het materiaal is nog niet bekend.

Na oplevering herbergt het twintig meter hoge gebouw vier sporthallen met kantoorruimte, horeca, business-lounges en commerciële ruimtes op een oppervlakte van 9500 vierkante meter. 
Topsport wordt beoefend in twee hallen: een algemene indoorhal en een turnhal met tribunes.   Hiervoor moeten de hoogte en de vloerafmeting voldoen aan bepaalde normen. Verder komen er twee sporthallen voor amateursport.

De oplevering is naar verwachting eind 2008. Met de bouw is een bedrag van 13,4 miljoen euro gemoeid.

www.koppert-koenis.nl

Reageer op dit artikel