nieuws

Project – Nieuwe hofwoningen in het Wateringse Veld te Den Haag

Geen categorie

In het Vijfde Kwartier in het Wateringse Veld te Den Haag komen 138 eengezinswoningen ontworpen door FARO Architecten. De bouw is inmiddels gestart en naar verwachting zullen de woningen eind 2007 worden opgeleverd.

Project – Nieuwe hofwoningen in het Wateringse Veld te Den Haag

De woningen zijn ontworpen in een stedelijk blok rond een hof. De buitenzijde wordt uitgevoerd in een rode ruwe baksteen. Dit deel bestaat voornamelijk uit tussenwoningen. De hoekwoningen maken de blokranden af en leiden naar de stegen die toegang bieden tot de hofwoningen. Tussen de buitenrand en de hof vormen patiowoningen de overgang.

Rond het hof, zijn de façades afwisselend lichtgrijs hout en baksteen. Aan het hof hebben de meeste woningen aan de voorzijde veranda’s. Een woontorentje midden in het hof biedt onderdak aan een woning over vier bouwlagen. De torentjes in Siena vormde de inspiratie voor dit beeldbepalende volume. 

www.faro-architecten.nl

Reageer op dit artikel