nieuws

Project – Hoofddorp Centrum krijgt nieuwe blikvanger

Geen categorie

Op de hoek van het Burgemeester Van Stamplein en de Nieuweweg in Hoofddorp start Amvest begin 2008 met de bouw van wooncomplex Lugano. De 45 meter hoge blikvanger is ontworpen door van mourik vermeulen architecten en biedt onderdak aan 72 huurwoningen en commerciële ruimtes.

Project – Hoofddorp Centrum krijgt nieuwe blikvanger

Lugano bestaat uit een bebouwing van drie lagen met daarboven twee gebouwen van zeven en elf verdiepingen. De commerciële ruimtes, waaronder een apotheek en winkels, komen op de begane grond. Op de eerste en de tweede verdieping van de plint komen parkeervoorzieningen en drie huurwoningen. Alle 72 woningen variëren in grootte van 95 tot ruim 130 vierkante meter. Een collectieve daktuin is onderdeel van het plan. 

De overeenkomst tussen het college van B&W en Amvest voor het gebouw Lugano, luidt de laatste fase in van de samenwerking tussen gemeente en de ontwikkelaar in dit gebied. Samen met Lugano, vormen Toronto en Milaan het deelplan Noord met in totaal 222 huurwoningen. Deelplan Zuid bestaat uit 458 woningen.

Naar verwachting wordt het wooncomplex medio 2009 opgeleverd.

www.haarlemmermeer.nl

Reageer op dit artikel