nieuws

Project – Centrum voor Levenswetenschappen gebouwd

Geen categorie

Onder het motto ‘Dieptepunt is hoogtepunt’ is het grootste nieuwbouwproject sinds 35 jaar gestart van de Rijksuniversiteit Groningen. Het Centrum voor Levenswetenschappen, naar ontwerp van Rudy Uytenhaak Architectenbureau, zal vanaf 2009 onderdak bieden aan de Levenswetenschappen van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen.

Project – Centrum voor Levenswetenschappen gebouwd

Het 36.000 vierkante meter grote gebouw huisvest kantoren, onderwijsruimtes, laboratoria en diverse speciale onderzoeksfaciliteiten. Drie onderzoekssferen worden ondergebracht in twee schuin oplopende vleugels en een brug die de bovenbouw vormt. Zo ontstaat een brug in het landschap. 

Interactie, dynamiek en flexibiliteit zijn de uitgangspunten voor de interne organisatie. Laboratoria en kantoren liggen in twee zones tegenover elkaar. De derde tussenliggende zone met vides en dwarsverbindingen huisvest het secundaire programma. De constructie van het gebouw is van staal, de composiet gevel is speciaal ontwikkeld. Bovendien is er sprake van een vooruitstrevend installatieconcept. 

Het ontwerp wordt gebouwd op het Groningse Zernike complex binnen het stedenbouwkundige plan van WEST 8. In de komende jaren zal dit gebied worden getransformeerd tot een arcadische campus. 

www.uytenhaak.nl

Reageer op dit artikel