nieuws

Project – Bouw Kenniseenheid Plant in Wageningen gestart

Geen categorie

Onlangs is de bouw van Kenniseenheid Plant van de Plant Sciences Group van Wageningen UR gestart. Het gebouw ontworpen door DP6, is onderdeel van de grote nieuwbouwplannen van Wageningen UR om nagenoeg alle functies te concentreren nabij de noordelijke invalsweg van Wageningen.

Project – Bouw Kenniseenheid Plant in Wageningen gestart

Aan een groen middengebied zullen meerdere onderzoek- en onderwijsgebouwen komen, zodat een campusachtig karakter ontstaat. Het transparante gebouw van 20.000 vierkante meter bvo gaat deel uitmaken van de strip gebouwen aan de noordzijde van de Droevendaalsesteeg en zal aansluiten aan het bestaande gebouw van Plant.

De constructieve opzet is eenvoudig, de betonnen vloeren, voorzien van betonkernactivering worden gedragen door paddestoelkolommen in een vast raster. Het klimaat wordt geregeld vanuit de gevels. In het ontwikkelde geveldetail wordt de luchttoevoer geklimatiseerd en is de zon- en lichtwering opgenomen. Behalve de glazen gevels zorgen patio’s voor daglicht in het gebouw. Verschillende routes leidden op meerdere niveaus door en langs deze patio’s, waardoor een ruimtelijk geheel ontstaat van werkplekken en laboratoriumruimtes.

Naar verwachting wordt de Kenniseenheid Plan medio 2008 opgeleverd. 

www.dp6.nl

Reageer op dit artikel