nieuws

Prijswinnaars ontwerpwedstrijd in Corian

Geen categorie

Corian en het online ontwerptijdschrift Designboom maakten vandaag de resultaten bekend van de internationale online competitie The Skin of Corian, waaraan 3006 ontwerpers uit 78 verschillende landen deelnamen. De wedstrijd richtte zich op decoratie en bekledingstoepassingen van Corian in residentiële en commerciële interieurs. Deelnemers konden inzenden voor twee categorieën: ‘reeds afgewerkte projecten’ en ‘concepten’. De drie winnaars van de eerste categorie ontvangen 2500 euro en ook de winnaars van de tweede categorie ‘concepten’ moeten de 2500 euro delen.

Prijswinnaars ontwerpwedstrijd in Corian

Met hun Medusa lamp wonnen Hayley Stopford, Claudia Carrasco, Brian Duffy uit Spanje de eerste categorie. Medusa, kwal in het Spaans, is vervaardigd uit lasergeëtst Corian Glacier White, dat de sierlijke vormen van dit zeedier weergeeft. Een flexibel element van gekleurd licht kan worden toegevoegd om met sfeer en stemming te spelen. 

In de categorie concepten delen de Amerikaan Scott Wilson en de Duitse Julia Maltry de eerste prijs. Van Wilson zijn de Dimensional Doors, waarvoor Corian in bladvorm wordt gebruikt. Hierin kunnen door middel van uitsnijdingen kleur en diepte worden aangebracht en decoratieve patronen ontstaan. 

Lucid Lining functioneert als achterwand tussen de bovenkasten en het werkblad in de keuken met daarin twee lichtbronnen, die kunnen worden ingesteld op helder werklicht en gedimd sfeerlicht. Wanneer het licht brandt, verschijnen de contouren van keukengereedschap op de wand in Ice White. Dankzij geïntegreerde magneten blijven echte messen of spatels ook daadwerkelijk op de wand hangen.

www.corian.com 

Reageer op dit artikel