nieuws

Plan – City theater Amsterdam wordt arthouse bioscoop

Geen categorie

Het City theater aan het Kleine-Gartmanplantsoen, wordt een moderne ‘arthouse’ bioscoop. Het arthouse concept richt zich op publiek dat voornamelijk komt voor de kwaliteitsfilm. Horeca vormt een belangrijk onderdeel van dit concept. Eigenaar Pathé verwacht dat het theater zo weer een belangrijke cultuurdrager wordt voor de Leidse Buurt in Amsterdam.

Plan – City theater Amsterdam wordt arthouse bioscoop

In samenwerking met Epicurus Real Estate en Rappange architecten is Pathé druk bezig met het uitwerken van plannen waarbij de bioscoopfunctie blijft gehandhaafd en wordt aangevuld met nieuwe functies, waaronder een casino dat voor een belangrijk deel wordt ondergebracht in het souterrain. In het plan wordt de voorgevel van het gebouw, destijds ontworpen door Jan Wils, zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat hersteld. De achterzijde aan de Korte Leidsedwarsstraat zal gezien de ontwikkeling van de omgeving, worden aangepakt en verbeterd als ware het een voorzijde. Vides verbinden de diverse etages, waardoor alle in het gebouw onder te brengen functies een interactie met elkaar hebben. 

Naar verwachting zal de renovatie komende zomer van start gaan. In 2008 hoopt het City theater met deze nieuwe invulling haar deuren te openen. De transformatie naar een hedendaagse uitgaansgelegenheid past binnen het totaalbeeld van de vernieuwde Leidsebuurt en komt overeen met de ambities van het Stadsdeel Amsterdam-Centrum.

Reageer op dit artikel