nieuws

Personalia – Regionaal Platform Wonen maakt woningmarkt transparant

Geen categorie

De zeven marktpartijen die de woningmarkt in Zuidoost-Brabant vertegenwoordigen, hebben op eind januari hun handtekeningen gezet onder het Regionaal Platform Wonen.

De samenwerking is vastgelegd in een Regionaal Convenant Wonen. Hierin zijn afspraken opgenomen op het gebied van woningbouwproductie, de kernvoorraad, de kwaliteit en communicatie. Het doel is het verbeteren van de woningmarkt in de regio en deze inzichtelijk te maken voor alle woningzoekenden: huurders, kopers, starters en ouderen.

Binnen dit ,voor Nederland unieke, samenwerkingsverband zijn alle mogelijke woningmarktpartijen vertegenwoordigd: architecten, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, institutionele beleggers, makelaars, overheidsinstellingen, woningbouwcorporaties, woonzorginstellingen en woonconsumentenorganisaties. Hoewel iedere partij zijn eigen belangen heeft, is het gemeenschappelijke belang het goed functioneren van de woningmarkt.

Reageer op dit artikel