nieuws

Opnieuw internationale prijs voor Montevideo

Geen categorie

De internationale prijs Dedallo Minosse is toegekend aan de Rotterdamse woontoren Montevideo van Mecanoo architecten. De jury prees de samenwerking van ontwikkelaar ING Real Estate, de gemeente Rotterdam en Mecanoo architecten, waardoor een bijzonder gebouw kon worden gerealiseerd. De Dedallo Minosse is uitgereikt in Vicenza, Italië.

Opnieuw internationale prijs voor Montevideo

Montevideo, met zijn ca 152 meter de hoogste woontoren van Nederland, is een ontwerp van Francine Houben (Mecanoo architecten). Het gebouw bestaat uit een compositie van in elkaar grijpende volumes, waarvan een deel boven de kade zweeft. Op het dak staat een grote M, die draait als een windvaan. Al eerder werd de International Highrise Award 2006 toegekend aan Montevideo.

www.mecanoo.nl

Reageer op dit artikel