nieuws

Nummer één voor profs en publiek

Geen categorie

NL Architects is de grote winnaar van de enquête over het ontwerp van het Groninger Forum, dat achter de oostzijde van de Grote Markt in Groningen moet verrijzen. De voorkeur van het publiek bleek vrijdag overeen te komen met die van de deskundigen. Niet alleen wezen beide groepen NL Architects als winnaar aan, ook over de nummers twee en drie, respectievelijk Erick van Egeraat en Neutelings-Riedijk, waren ze het eens.

Nummer één voor profs en publiek

Het plan van NL Architects en Bureau Bouwkunde onderscheidt zich volgens de vakjury van de andere plannen “door een bijzonder origineel, goed doordacht en goed vormgegeven concept van wat het Groninger Museum wil zijn.” In het Forum worden onder meer de bibliotheek, delen van het Groninger Museum, een bioscoop en een debatcentrum ondergebracht. De gemeente heeft voor de bouw van het complex dertig miljoen euro gereserveerd.

Bij de publieksenquête brachten in totaal 21.565 mensen op een website hun stem uit. Ruim een kwart van de publieksjury koos voor NL Architects. Beide uitslagen worden door het college van burgemeester en wethouders binnenkort verwerkt tot een voorstel aan de gemeenteraad. In de vergadering van 28 maart maakt de gemeenteraad op basis van de enquêteuitslag een keuze voor een architect.

www.grotemarkt.groningen.nl

Reageer op dit artikel